662 bin orman sır oldu

Orman Alanlarının Durumu Endişe Verici

Türkiye’de orman alanlarının sınırları dışına çıkarılmasıyla ilgili endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Türkiye Ormancılar Derneği (TOD), 6631 sayılı Orman Kanunu’nun 2/B maddesi uyarınca orman sınırlarının dışına çıkarılan 662 bin hektar arazinin akıbetinin belirsiz olduğunu açıkladı.

Belirsizlik Devam Ediyor

Orman vasfını kaybeden bu alanların ne şekilde kullanıldığına dair net bir bilgi olmadığını belirten TOD, bu arazilerin ne kadarının satıldığı, tapuya kaydedilip kaydedilmediği veya satış için bekletildiği konusunda detaylı bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmadığını ifade etti.

Uzun Süreç Devam Ediyor

TOD, uzun yıllardır devam eden 2/B uygulamalarının şeffaf bir şekilde yürütülmediğini vurgulayarak, 662 bin hektarlık orman alanının akıbetinin belirsizliğini koruduğunu açıkladı. Bu ormanlık alanlar, İstanbul’un yüz ölçümünden daha büyük bir alanı kaplayarak endişe verici bir boyuta ulaştı.

‘Ormana Geri Dönülmeli’

TOD, satılmayan veya satışa çıkarılan arazilerin Orman Genel Müdürlüğü’ne devredilerek ağaçlandırılması gerektiğini savunuyor. Türkiye’nin Paris İklim Sözleşmesi kapsamında 2030 yılına kadar yüzde 21’e varan emisyon azaltımı hedefi bulunduğunu hatırlatan TOD, bu hedeflere ulaşabilmek için orman alanlarının korunması ve genişletilmesi gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Trump’ın hamlesiyle piyasalar uçuşa geçti

Ortadoğu’daki tansiyonun düşmesi, küresel piyasaları anında etkiledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran ve İsrail arasında ateşkes sağlandığını açıklamasının ardından New York borsası güne güçlü yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0 …

Bakan Bayraktar, Şanlıurfa’daki enerji sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ve Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Şanlıurfa’da elektrik tüketiminin artmasıyla meydana gelen sorunları ele almak üzere Bakanlıkta bir araya geldiklerini bildirdi.

MÜSİAD Başkanı çocuk işçiliğini savundu: ‘Kesintisiz eğitim çok yanlış bir uygulama’

MÜSİAD Başkanı Burhan Özdemir’in zorunlu eğitimin kısaltılması ve çocukların iş gücüne daha erken katılması yönündeki açıklamaları tartışma yarattı. Eğitim sistemine yönelik eleştiriler dikkat çekerken, yeni bir model önerisi gündeme geldi.

Pes dedirten görüntü: Otomobilin motorundan bulaşık teli çıktı

Son dönemlerde ikinci el otomotiv alım satımında çeşitli hileler yapan dolandırıcılar, araçlarda büyük maddi kayba sebep olan motora kadar uzandı. Konya’da ekspertize götürülen otomobilin kontrolleri sırasında motor hava iletim borusundan bulaşık teli çıkması pes dedirtti.

Jeopolitik riskler masada: Fatih Karahan, Bankalar Birliği ile görüştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin TCMB’den yapılan açıklamada, Karahan’ın TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar …

Bakan Kurum: Teslimatta 250 bini geçtik sözümüzü inşa etmeye devam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, perşembe günü gerçekleştirilen törenin ardından deprem bölgesinde teslim edilen konutlara ilişkin son durumu sosyal medya hesabından paylaştı: Sözümüzü inşa etmeye devam. Teslimatta 250 bini geçtik, binlerce konutu daha tamamlama aşamasına getirdik.