Belirtilere dikkat! Tükürük bezi taşı hayat kalitenizi düşürüyor olabilir

Tükürük bezlerinde kalsiyum, tuz ve diğer maddelerin birikmesi sonucu oluşan tükürük bezi taşları, genellikle alt çene ve alt dudak bölgesindeki tükürük bezlerinde görülüyor ve zamanla büyüyebilir.

Tükürük bezi taşları, tükürük bezlerinde meydana gelen taşlar, şişlik, ağrı, ağız kuruluğu gibi belirtilere yol açabilmektedir. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Taştan, küçük taşların büyüyüp tıkanıklığa neden olabileceğini belirtiyor.

Taştan, tükürük bezi taşı hastalığının tedavi yöntemlerinin taşın büyüklüğüne ve yerine göre değiştiğini ifade ediyor. Küçük taşlar genellikle masaj ve bol sıvı alımıyla atılabilirken, büyük taşlar cerrahi müdahale gerektirebilir. Bu müdahaleler, taşın konumuna ve hastanın sağlık durumuna göre belirlenir.

Tedavi edilmediği takdirde tükürük bezi taşı hastalığı ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. Bu nedenle hastaların tedaviye erken başvurması önemlidir. Hastaların tedaviye erken başvurması gerektiğini vurgulayan Taştan, vakit kaybetmeden bir doktora başvurulması gerektiğini belirtiyor.

Taştan, tükürük bezi taşı hastalığının belirtileri arasında ağızda şişlik, yeme esnasında artan ağrı, ağız kuruluğu ve acı bir tat olduğunu paylaşıyor. Bu belirtileri gösteren kişilerin bir doktora başvurması gerektiğini tavsiye ediyor.

Taştan, “Tükürük bezi taşı hastalığı erken teşhis ve tedavi ile yönetilebilir. Ağız sağlığının korunması tükürük bezi taşlarının oluşumunu engellemek adına önemlidir” diyor. Herhangi bir şüphe durumunda uzman doktora başvurulması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Kanser tedavisinde tarihi mantar umudu: ‘Mumyanın laneti’ yeni ilaçların önünü açabilir

Arkeolojik kazılarda “mumyanın laneti” ile ilişkilendirilen Aspergillus flavus mantarı, bilim insanları tarafından kanser tedavisinde umut vadeden bir molekül kaynağı olarak keşfedildi. Yeni araştırma, mantardan izole edilen bileşiklerin lösemi hücrelerini durdurmada güçlü etkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor