Demir yolu araçlarında yeni dönem: Tescil ve Tip onay kriterleri belirlendi

Demiryolu Araçları Tescil ve Sicil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yürürlüğe Girdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan “Demiryolu Araçları Tescil ve Sicil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yürürlüğe girdi. Bu yönetmelikle uluslararası trafik dışındaki demiryolu araçlarının tescil kriterleri belirlendi.

Tescil edilecek lokomotiflerin ulusal taşımacılık faaliyetlerinde kullanılacağı belirtildi. Ayrıca, lokomotiflerin uygunluk değerlendirme süreçlerinde esas alınacak kriterler, UTP/TSI’lar ve diğer ulusal kurallar yerine Bakanlıkça çıkarılan tebliğle belirlenecek.

Bu yeni düzenlemeyle tescil belgesinin geçerlilik süresi, tip onay belgesinin geçerlilik süresiyle sınırlandırıldı.

Demiryolu Araçları Tip Onay Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yürürlüğe Girdi

Bunun yanı sıra, “Demiryolu Araçları Tip Onay Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni yönetmelikle, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) tarafından üretilecek yerli elektrikli lokomotiflere düzenlenecek tip onay belgesi için uygulanacak kurallar belirlendi.

Tip onay belgesiyle tescillenecek lokomotiflerin ulusal taşımacılık faaliyetlerinde kullanılacağı ve belgenin geçerlilik süresinin 18 ay ile sınırlandırılacağı da belirtildi.

“Ulusal Taşımacılık Faaliyetlerinde Kullanılacak Elektrikli Lokomotiflerin Tip Onay ve Tescil Kriterlerine İlişkin Tebliğ” de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu tebliğ ile ulusal taşımacılık faaliyetlerinde kullanılacak elektrikli lokomotiflerin tip onayı ve tescili için esas alınacak teknik emniyet şartları ve demir yolu altyapısıyla uyumluluk değerlendirme kriterleri belirlendi. Araç üreticileri, uygunluk değerlendirme faaliyetlerinde kullanılacak test ve değerlendirme prosedürlerini, talimatlarını, kayıt formlarını ve diğer dokümanları belirlenen kriterlere uygun şekilde sunmaktan sorumlu olacak.

Related Posts

Altının gramı 4 bin 316 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 4 bin 316 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 7 bin 230 liradan, cumhuriyet altını 29 bin 167 liradan satılıyor.

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Passolig’le maçlara gidecekler dikkat! Yeni karar açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-2026 sezonuyla birlikte Passolig uygulamasında artık çipli sisteme geçildiğini ifade tti. Taraftarların Süper Lig ile 1. Lig maçlarına çipli T.C. kimlik kartlarıyla giriş yapabileceğini duyurdu. ELEKTRONİK BİLET …