Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji, Fransız Şirketi CEVA Corporate Services’e Satılıyor

Borusan’ın lojistik şirketi Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji, Fransız deniz taşımacılığı devi CMA CGM’nin iştiraki CEVA Corporate Services’e 440 milyon dolar karşılığında devrediliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Borusan Yatırım’a ait yüzde 30,53 ve Borusan Holding’e ait yüzde 69,47 oranındaki hisselerin tamamı CEVA Logistics’e devredilecek.

Satış İçin Rekabet Kurumu Onayı Alınacak

Borusan Grubu’nun diğer lojistik şirketi Borusan Limanı ise faaliyetlerine devam edecek. Devir bedeli 440 milyon dolar olarak belirlenmiş olup, hisse devir süreci Rekabet Kurulu onayının ardından tamamlanacak.

CEVA Logistics, 110 binden fazla çalışanıyla 170’ten fazla ülkede 1500’den fazla tesis ile hizmet vermektedir. Şirket, deniz, kara, hava ve lojistik çözümleri alanlarında faaliyet göstermektedir ve 2024 yılı ciro rakamı 18,3 milyar dolar olarak açıklanmıştır.

‘Türkiye Adına Büyük Bir Gurur’

Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji’nin köklü geçmişine vurgu yapıp, CEVA Logistics’e devredilmesinin ülke ve sektör için değer kattığını ifade etti. Kafadar, “Grubumuzun lojistik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 52 yıl önce kurduğumuz şirketimizin, küresel alanda yer alacak bir oyuncuya dönüşmesi bizim için büyük bir gurur” dedi.

Borusan Grubu’nun ülke ekonomisine katkılarını sürdüreceğini belirten Kafadar, CEVA Logistics CEO’su Mathieu Friedberg ise Türkiye’nin stratejik bir pazar olduğunu vurgulayarak, Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji’nin bu birleşiklikle daha hızlı büyümeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Related Posts

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

Merkez Bankası’ndan bankalara yeni talimat: Hesaplamalar değişiyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklar için ödenen faizin hesaplanma yönteminde değişikliğe gitti. Yeni düzenleme ile banka faiz hesaplamasında kullanılan yöntem değişerek, Türk Lirası’nı desteklemesi beklenen etkiler yaratması öngörülüyor.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir