Elon Musk, yapay zekayı “cadı avı” için mi kullanıyor?

Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı Kullanımı Yapay Zekayı Denetliyor

Son Reuters haberi, Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı’nın (DOGE) teknoloji kullanımı konusundaki iddialarını ortaya koyuyor. Habere göre, DOGE, iletişimlerini izlemek için yapay zeka kullanarak, özellikle Musk veya ABD Başkanı Donald Trump’a karşı düşmanca ifadeleri tespit etmeye çalışıyor. Bu durum, yapay zekanın bir tür “cadı avı” amacıyla kullanıldığı anlamına geliyor.

İddialara göre, EPA’da görev yapan bazı yöneticiler, yaygın olarak kullanılan Microsoft Teams gibi iletişim uygulamaları aracılığıyla Musk veya Trump’a yönelik söylemleri izlemek için yapay zekanın devreye sokulduğu belirtiliyor. Bu uygulama sayesinde DOGE, yönetimin hedeflerine uymayan çalışanları belirlemeye çalışıyor. EPA yöneticilerinden biri, çalışanlara “ne söylediğinize, ne yazdığınıza ve ne yaptığınıza dikkat edin” uyarısında bulundu.

EPA, yapay zekanın kullanımıyla ilgili net bir açıklama yapmasa da, ajansın işlevlerini ve yönetim verimliliğini artırmak için bu teknolojiyi incelediği belirtiliyor. Ayrıca, yapay zekanın DOGE ile ortak personel kararları almak için kullanılmadığı vurgulanıyor. Ek olarak, EPA’nın, hükümet genelinde maliyet azaltma çalışmaları kapsamında yaklaşık 600 çalışanını izne çıkardığı ve bütçesini %65 oranında düşürmeyi planladığı bildiriliyor.

Signal Kullanımı Artıyor

Bu gelişmelerle birlikte, DOGE çalışanlarının birbirleriyle iletişim kurmak için Signal uygulamasını tercih ettiği iddiaları ortaya atılıyor. Eğer doğruysa, Signal’in otomatik mesaj silme özelliği federal kayıt tutma kurallarının ihlal edilmesine neden olabilir. Çünkü kurum içi iletişimin resmi kayıtlarının korunması önemlidir.

Bazı DOGE çalışanlarının, resmi belgeleri işbirliği içinde düzenlemek için Google Docs kullanarak, gözetim zinciri ve güvenlik incelemelerini ihmal ettikleri iddiaları bulunuyor. Ayrıca, Elon Musk’ın Grok AI teknolojisinin kullanıldığı belirtilse de, bu teknolojinin amacı hakkında net bir bilgi henüz paylaşılmadı.

DOGE’nin, Başkanlık İcra Ofisi altında çalışmasına rağmen gizlilik içinde çalıştığı yönündeki şikayetler devam ediyor. Yönetim, DOGE’nin resmi bir kurum olmadığı için çalışma kayıtlarını kamuya açıklamak zorunda olmadığını belirtirken, bir federal yargıç geçen ay DOGE’ye çalışma kayıtlarını sunma emri verdi. Ancak, kurumun Pazartesi günü Reuters’a verdiği açıklamada halen DOGE’den kayıt alınamadığı ifade edildi.

Related Posts

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan “BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi” ihalesini almaya hak kazandı.

Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, yapay zekaya geçişi hızlandırmayı amaçlayan “AI Data Lake” çözümünü Almanya’da düzenlediği IDI Forumu’nda duyurdu.

Dünya İnsansı Robot Oyunları, Pekin’de düzenlenecek

Çin’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2025 Dünya İnsansı Robot Oyunları’nın ağustos ayında Pekin’de düzenleneceği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir