Rusya’dan Çin’e 100 milyar metreküp doğal gaz sevkiyatı!

Rus Gaz Şirketi Gazprom, Çin’e Doğal Gaz Sevkiyatı Başlattı

Rus enerji devi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller, Sibirya’nın Gücü Boru Hattı aracılığıyla ilk 100 milyar metreküp doğal gazın Çin’e sevkiyatının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Gazprom’un yazılı açıklamasına göre, Miller, Rusya ile Çin arasındaki işbirliğinin karşılıklı güvene dayandığını vurgulayarak, Sibirya’nın Gücü Boru Hattı’nın iki ülke arasındaki bağları güçlendirdiğinin altını çizdi.

SÖZLEŞME 2049 YILINA KADAR DEVAM EDECEK

Sibirya’nın Gücü Boru Hattı üzerinden Çin’e sevk edilen ilk 100 milyar metreküp doğal gazın, sektördeki en büyük doğal gaz sözleşmesi olan 1 trilyon metreküplük sözleşmenin bir parçası olduğunu belirten Miller, “Sözleşme 2049 yılına kadar devam ediyor ve oldukça uzun bir süreç” dedi.

Miller ayrıca, “Uzak Doğu” rotası üzerinden Çin’e doğal gaz sevkiyatının da başlayacağını sözlerine ekledi.

Gazprom, yıllık 38 milyar metreküplük kapasite ile 2019 yılında Sibirya’nın Gücü Boru Hattı’nı devreye almıştı.

Related Posts

‘Merkezi ısıtma’ zorunluluğu yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, binalarda enerji verimliliğini artırmak ve karbon salımını azaltmak amacıyla hazırlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” güncelledi.

Trump’ın hamlesiyle piyasalar uçuşa geçti

Ortadoğu’daki tansiyonun düşmesi, küresel piyasaları anında etkiledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran ve İsrail arasında ateşkes sağlandığını açıklamasının ardından New York borsası güne güçlü yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0 …

Bakan Bayraktar, Şanlıurfa’daki enerji sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ve Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Şanlıurfa’da elektrik tüketiminin artmasıyla meydana gelen sorunları ele almak üzere Bakanlıkta bir araya geldiklerini bildirdi.

MÜSİAD Başkanı çocuk işçiliğini savundu: ‘Kesintisiz eğitim çok yanlış bir uygulama’

MÜSİAD Başkanı Burhan Özdemir’in zorunlu eğitimin kısaltılması ve çocukların iş gücüne daha erken katılması yönündeki açıklamaları tartışma yarattı. Eğitim sistemine yönelik eleştiriler dikkat çekerken, yeni bir model önerisi gündeme geldi.

Pes dedirten görüntü: Otomobilin motorundan bulaşık teli çıktı

Son dönemlerde ikinci el otomotiv alım satımında çeşitli hileler yapan dolandırıcılar, araçlarda büyük maddi kayba sebep olan motora kadar uzandı. Konya’da ekspertize götürülen otomobilin kontrolleri sırasında motor hava iletim borusundan bulaşık teli çıkması pes dedirtti.

Jeopolitik riskler masada: Fatih Karahan, Bankalar Birliği ile görüştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin TCMB’den yapılan açıklamada, Karahan’ın TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar …