Tarımsal Verimlilik ve Hayvancılık İçin Çalıştay Düzenlendi

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı(TÜRKAV) Bayburt İl Başkanlığı tarafından Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda; tarımsal verimlilik, su kaynaklarının etkin kullanımı, küçük ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yerel üreticilerin desteklenmesi, markalaşma, pazarlama stratejileri ve kooperatifleşme modelleri konuları üzerine duruldu.

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, akademisyenler, kamu kurum temsilcileri ve sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Bayburt’un tarımsal ve hayvansal üretim potansiyelini artırmaya yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı çalıştay, geniş bir katılımla yapıldı.

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt’u harekete geçirecek ve yukarıya taşıyacak olan en önemli sektörün tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çekerek, “Bayburt’ta sanayi ve turizmin de olabildiğince gelişmesi gerekiyor ama Bayburt coğrafi konumu itibariyle hayvancılığa çok uygun bir şehir. Bayburt’un en önemli sektörü tarım ve hayvancılık olmalıdır. Köylerimizde ekilmeyen tarım arazi oldukça fazla. Bilimsel yöntemleri dikkate alarak gençlerimizin bu sektörü kendilerine önemli bir istihdam alanı olarak değerlendirmesi gerekiyor” dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ise konuşmasında akademik bilginin sahadaki uygulamalarla buluşmasının önemine vurgu yaptı. Tarım İl Müdür Yardımcısı Gökmen Şengün, Bayburt’taki mevcut tarımsal teşvikler ve destekleme politikaları hakkında bilgi verdi.

TÜRKAV Bayburt İl Başkanı Cafer Dursun da çalıştayın temel amacının bölgenin tarımsal üretim kapasitesini geliştirmek ve hayvancılık sektörünün karşılaştığı sorunlara kalıcı çözümler üretmek olduğunu belirtti.

Çalıştay kapsamında tarımsal verimlilik, su kaynaklarının etkin kullanımı, küçük ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yerel üreticilerin desteklenmesi, markalaşma, pazarlama stratejileri ve kooperatifleşme modelleri gibi konular ele alındı. Uzman akademisyenler, Bayburt’un tarımsal üretim deseninin sürdürülebilirliğini sağlamak adına bilimsel verilerle desteklenen sunumlar gerçekleştirdi. – BAYBURT

Related Posts

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Passolig’le maçlara gidecekler dikkat! Yeni karar açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-2026 sezonuyla birlikte Passolig uygulamasında artık çipli sisteme geçildiğini ifade tti. Taraftarların Süper Lig ile 1. Lig maçlarına çipli T.C. kimlik kartlarıyla giriş yapabileceğini duyurdu. ELEKTRONİK BİLET …

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …